Det ringde till slut igår. Vi hade precis kommit fram till Broddbo. Det var en man från Vattenfall. De hade tydligen varit ute och inspekterat i fredags. Och här underar jag lite hur deras rapporteringssystem fungerar. Hur som haver, en transformator var trasig så det gick inte att koppla in ett dieselaggregat hade han fått uppgift om. Han berättade vidare att han hade sökt projektledaren hela dagen utan framgång. Chrille frågade om man inte kan sätta ett dieselverk direkt in i vårt elskåp istället. Det visste han inte om det gick.

Jag kontaktade Sveriges bästa elektriker. Min mobbro. 🙂 Han förklarade att det går, men att det krävs lite insats från en elektriker innan dess. Det behövs en reservkrafsomkopplare och ett jordtag. Gott!

Sedan ringde den bra killen från Räddningstjänsten och sa att han hade fått kontakt med Vattenfall och att de sagt att de ska åka ut kl 8.00 i morgon bitti. Räddningtjänsten bistår då med en skördare på plats. Toppen. We like.

Efter att vi kom hem från Värnamo idag, stack vi direkt till torpet. Vi har torpetabstinens som bara den. Jag kan garantera att det inte gått en dag sedan vi flyttade till vårt lilla torp utan att vi på något sätt uttryckt hur fantastiskt det är att bo där eller hur mysigt vi tycker torpet är. Det är något som snuddar vid min oro nu. Tänk om vi inte kommer tycka lika när vi väl flyttar tillbaka. Tänk om andra känslor kommer ta över. Det får inte vara så. Nej, så kommer det inte bli. Nej!

När vi var i torpet idag och skulle åka tillbaka kom jag av mig lite. Nu när vi har fått ett tillfälligt boende, är det vårt hem då? Nej, sa mamma bestämt. Vi åker till Broddbo. Inte hem. Då kändes det bättre i magen. Man kan ju inte prata om ett annat “hem” när torpet hör på.

Plingelingeling! Ja, det var bara en liten varningsklocka som gav ljud ifrån sig. 😉

Åter till ordningen. Håller på att scanna in alla kvitton på utlägg för biboden. Det går smidigt. Ska skicka iväg det till en av killarna på Länsförsäkringar. Sen ska jag fortsätta på listorna över privata saker och företagssaker. Ja, det tar tid. Åter igen tackar jag min lyckliga stjärna för att vi har foton som hjälp.

Precis nu nyss på morgonen fick jag ett sms från Vattenfall där det står att strömmen är tillbaka. Ringde Chrille. Han åkte ut till torpet till ungefär kl 8. Han ville kolla hur det går. Ja, och vid halv nio stod skördaren som Räddningstjänsten fixat och Chrille där ute. Vattenfall syntes inte till.

Spänningen är oliiiiidlig. 😉