Fortsättning på ELKONTAKT

En timme senare, ca halvtio igår, dök en Vattenfallskille upp. Han hade inte fått någon som helst information om vad som var fel över huvud taget. En stillsam undran. De som varit ute och inspekterade i fredags – varför gjorde de det, om de inte skulle göra något av den insamlade informationen? Arbetar Vattenfall på det viset hela tiden finns mycket pengar att tjäna. Själv tror jag inte att de var där ute. Inte hos oss i alla fall.

Vattenfallskillen gick igenom linan och kom fram till att endast en stolpe hade brunnit upp och linan var intakt. Och transformatorn som sagts vara trasig var inte trasig.

🙂

Han lovade att vi skulle ha el till kvällen. Inte dieselverksel, utan den permanenta lösningen.

🙂

Efter lunch igår ringde en man från kundtjänst på Vattenfall för att informera om läget och sa att han vet inget om vår elförsörjning än. Han hade inte fått några rapporter.

🙂

Chrille informerade honom om hur läget var.

🙂

16.16 hade vi strömmen tillbaka, enligt en tjej som ringde från Vattenfall. Vår fastighet har varit  strömlös i 18 dagar.

Vid åttatiden på kvällen hoppade vi in i lilla Yarisen och åkte till torpet för att kolla om vi hade el. Skum känsla av att vara en besökare när vi åkte dit.

Aldrig har väl en frysboxlampa lyst så vackert.

🙂

Det går inte att beskriva det som känns i magen. Nu kan vi börja städa och göra så fint vi bara kan innan Bella kommer dit. Jeppe har redan varit med ute. Han köper det med hull och hår hur det ser ut hemma vid oss. Det var värre med känslan för skogen.

Vid lunchtid fick Chrille ett sms från SOS-information. Det stod: Ditt ärende kring tillträde till er fastighet är vidarebefordrat till polisen.

Det var svar på en förfrågan för 11-12 dagar sedan.

🙂

Barnen åker skoltaxi och  i morse ringde Chrille Samtrans, eller vad det heter, för att säga att det åker med ett extra barn på eftermiddagen, för Jeppes kompis skulle följa med hem. Då säger människan typ: De hade ju med en igår.

Jaa? Har vi missat något. Får de bara ha kompis med sig en gång i veckan eller vad?

Nå, vi fick väl ha en extra idag med, men hon skulle minsann ta reda på vad som gäller.

Ja, det låter väl lämpligt eller jaha eller vad säger man då? Det borde du väl redan ha gjort. Eller så.

Senare idag pratade jag med en jättegullig Hanna, när jag skulle boka av morgondagens morgonkörning. Hoppas Hannas trevliga sätt och pigga, glada röst smittar av sig på de mindre muntra medarbetarna.

Imorgon kommer Mockfjärd ut och kikar på de trasiga fönstren.

Idag har jag satt bitömmarbottnar på nästan alla samhällena.  Har lite frågor till bättre vetande efter genomgången. Jag är skyldig bättre vetande pengar, eftersom bättre vetande räddade mig i en honungsburkbristsituation, så… jag ringer snart.

Jo en sak till, idag ringde den nya kontaktmannen från Vattenfall. Han visste inte om vi hade ström än. Då berättade Chrille att Vattenfall informerat honom igår om att strömmen fungerade kl 16.16 igår.

🙂