Låtar poppar upp som majskornen ur det brynta smöret. Det gäller att lägga locket på i rätt tid.

Tänk om, tänk om… tänk om samhällena som står på rapsen har exploderat i utveckling. Det var tvärlugnt för 8 dagar sedan. (Ja, då var det det.)

Tänk om, tänk om…

Tänkte om. Drog med Lilla Grå, som fått ett nytt batteri och därmed är på hjulen igen. Det var i grevens tid skulle jag kunna uttrycka saken, eftersom jag inte är dansk.

På med fler lådor. Nu lär jag göra rent vår nya fina slunga.

I onsdags for alla containrarna sin väg. En snubbe skulle hämta båda på morgonen. Ja, det trodde vi i alla fall. Hans intention var att ta med sig den tredje, som inte var “hans”. Tur att vi var hemma. Fniss. Ja, det hade väl blivit lite tokigt i kommunikationen. Varför inte?

På kvällen kom en annan snubbe och hämtade den lilla vita. Jag frågade om jag skulle flytta Yarisen. “Nej, det blir inte lika spännande då”. 🙂 Me like!

C har snart isolerat det oisolerade utrymmet. Det är fortfarande ett kallförråd, men med isolering och OSB, som jag gärna vill kalla MDF. Chrille tycker att vi ska kalla OSB för OSB, när jag frågar om vi inte kan kalla OSB för MDF. Eftersom man ska välja sina strider, så är ärendet inte avslutat. ;-).

Hur som helst. Jag fullkomligen ÄLSKAR OSB. Det är så snyggt med OSB. OSB är så träigt vackert. 🙂

Den bruna isoleringen köpt på Hedins är också snygg. Fast den syns inte längre. Synd. 🙂

Ett skarpt intellekt som lever i symbios med ett hjärta fullt av godhet – det är en egenskap värd att uppskatta. I sällskap med prestigelöshet är det den typen av männsikor som är mest lämpliga för befattningar som innebär att makt innehas. En sådan person träffade vi häromdagen. Det visar sig om jag har fel.  Någon annan som jag  känner kanske känner igen sig?

I torsdags passerade det ett antal minibussar och stora bussar. Har man misslyckats med skyltningen eller vad?
Det finns en turistväg som “alla pengar har gått till” enligt uppgift. Använd den då!

Nämen! Det går inte, för det är skyltat “förbud mot trafik med fordon” “gäller ej obehöriga”. Ja, eller så. Och desssutom sitter det en bom med lås om man skiter i skylten och kör vidare. Eller skiter i att skita i skylten och går vidare.

På länsstyrelsens hemsida står det att läsa:

“Även om området nu är öppet för allmänheten att vistas i är det inte mer tillgängligt med bil än vad det har varit. Länsstyrelsen räknar med att kunna erbjuda en bilväg genom området efter sommaren.”

Den första meningen gör mig fundersam. Den andra förklarar skylten och bommen.

Sätter mig på trappen och reflekterar: Jag har aldrig gillat djurparker – inte ens när jag var barn. Något som jag däremot alltid har hållit högt är egen integritet – även när jag var barn.

Alla ska komma ihåg att det är “alle mans rätt” att glo för alla i en buss som passerar oss – men jag kan inte tycka att det är att visa boende hänsyn. Men, det finns idioter som glor på skadade människor vid olyckor också. Jag är inte en av dem som gör så.

Apropå gloapor i  buss. Dottern fotade dem och jag nöjde mig med att spontanknacka lite på skallen. I en annan buss satt bland andra  en glad gosse med rutan nere och hojtade glatt. Blev glad, ropade hejhej och vinkade. Olika falla ödets lotter.

Vi har fått lite olika förslag på aktivitet, när gloapor passerar i buss:

  • Vinka till gloaporna
  • Stoppa bussen och bjuda dem på bananer. Som komplement.
  • Moona
  • Göra aprörelser (?) och  dunka oss för bröstet. Kanske gör de likadant då? 😉
  • Låtsas som att det regnar och dra ner sydvästen

Fler förslag önskas.

Shock the monkey