Nu har vi skickat in alla, förhoppningsvis, uppgifter om kostnader vi haft för bygget, en byggbeskrivning och en bild till Länsförsäkringar. Dessutom har Chrille haft kontakt med en byggfirma i Fagersta för att få en uppskattning på tid för att återuppföra byggnaden. Man behöver dock inte göra en likadan byggnad på samma ställe. Antingen kommer en byggfirma uppföra byggnaden eller så får vi en summa och får göra det själva. Vi får väl se hur den summan ser ut. De har lovat att ta hänsyn till att det behövs extra timmar för att bygga själv.

Länsförsäkringar har anlitat en firma för att ta bort bibodskräpet. Det ska ta 1-3 veckor innan de kommer hit.

Igår städade jag ur i Broddbo. Har några rum kvar. Jag vet varför vi gillar att bo i litet hus. 🙂 Men, som jag skrivit innan – vilket hus! Vi kunde inte ha fått ett bättre ställe att bo på under den här tiden. Vi trivdes som humlan på Rosenstaven. Mitt kontor hamnade inne på golvet i vardagsrummet. Honungstappning i hallen. Och helt plötsligt blev det trevlig samvaro runt ett köksbord på morgonkvisten, där alla åt frukost samtidigt. Ingen tv. Me like. Bella älskade “sitt” rum. Det är inget dåligt betyg i dessa tider kan jag tala om.

Och jag glömde mjölken idag igen till lille, store kissen. Vad är jag för en människa? Den glömska och lätt förvirrade typen. Tack och lov hann Chrille få med mjölk hemifrån, så lille Ozzy fick sig en slurk. Ska ta med mer mjölk idag. Jaja, vi få väl se. Affären ligger inte alltför långt bort. Om man inte ska cykla eller gå.

I min biodling där inte glömska är lämpligt, används mycket papper och penna. Vår bibod är förresten numera köksbordet. Det är mycket i köket. Vi ska få en arbetsbod hit. Toppen. Troligtvis blir det en med två rum så vi kan ha ett rent rum för honung glas mm och ett arbetsrum.

Ja, hur gör man när man inget har. Myrsyrabehandling klar. Tog bort disktrasorna som låg överst på brädorna. Förra året lade jag de myrsyrade disktrasorna på tunna plastskivor för att de inte skulle fastna på ramarna. Då bågnade täckbrädorna i räffelmönster från disktrasan. I år hoppade jag över det för plasten har brunnit upp. Istället lade jag dem direkt på ramarna, och täckbrädorna har inte tagit skada i år. Man lär så länge man lever.

Foderballonger, nyköpta, på. Biforhink, tom, upp och ner över för att täta till så att inte bin kommer in. Huvar på. De tunga i trä. Hade tack och lov dem stående i växthuset. I växthuset som tål värme mycket bra. Willab garden. Bra grejer. Fast man ska beställa ett så ska man göra det med en ingång där inte skalpen ryker varje gång. Det vi har är ett svärhål och inte någon ingång. Semesterkassan skulle öka drastiskt om svärburken skulle stå där. Därför står den inte där.

Studsmattan vi skulle köpt för ett par veckor sedan köptes idag. Barnens hus i Västerås. C prutade bort en tredjedel av priset. Han har drivit försäljare till vansinne. I det här fallet tror jag mer att det var skönt att bli av med studsmattan. Inget man vill ha i lager antar jag. Samma kille som sålde studsmattan köpte vi för övrigt och av ingens intresse Jeppes barnvagn av.

Ungarna åkte iväg med bussen nyss. Vi drack morgonkaffet i husvagnen. Vyn var barnen med skrotet av biboden precis bakom och ännu längre bort den brända skogen. Barnen skrattade och sjöng. Det känns rätt gott.

Brorsan har sagt åt oss på skarpen att vi måste hänga ut talgbollar och mata med fågelfrön. Gulp. Så det har vi gjort.

Idag ska det bli sol, moln och 22 grader. Fåglarna kvittrar till knapret av solrosfrön och dingelidonget på talgbollarna.