Nässlorna kommer upp med nya skott och backsippan blommar. Är det vår?

Nej, det är sommar. Fast det går barnen inte med på. De säger att det är höst. Men höst blir det när den ögonblickliga händelsen höstdagjämningen infaller, i alla fall i astronomisk mening. Och jag intar en astronomisk hållning i den frågan. I år sker höstdagjämningen den 23/9 kl 02.29. Notera.

Vissa saker känns bättre att känna till än andra. 🙂

Bina har slurpat socker som aldrig annars. Några samhällen har ytterligare en foderballong kvar att få. Så här tidigt har de aldrig blivit klara med vinterfodret. Å andra sidan blev det inget ljungdrag i år. Av känt skäl.

Vi funderar mycket på var vi kan ha våra bin framöver. Av känt skäl.

20140911_163512

Bild på känt skäl.

Flera av ungarnas kompisars pappor har erbjudit sin skogsmark och även förmedlat kontakt till annan skogsägare. För någon dag sedan var det en snäll tjej som sa att hon visste ett ställe där vi kunde ha bin. Igår träffade vi en kille som erbjöd lokaler att vara i om vi behöver det. Toppen!

Jag blir varm i hjärtat. Vi omges av snälla och hjälpsamma människor.

Chrille ringde Vattenfall och hörde efter vad de hade kommit fram till angående ersättning för elavbrottet. Vi önskar ersättning från 19/8, vilket var samma dag som vårt hus klassades som att vi kunde bo där, till den 27/8. De hade tänkt sig något annat. Vi får väl se hur det blir. Vi vill aboslut inte att Vattenfall ska behöva säga upp personal eller ännu värre gå i konkurs för att de betalar ut ersättning till oss. Nej, nej. Då avstår vi hellre.

Idag ringde en tjej med glad och trevlig röst från LRF. Vår mobiltäckning lämnar mycket i övrigt att önska. Ofta får jag gissa mig till vad som sägs. Telefonen skärpte till sig och jag uppfattade att hon hade ett positivt budskap till oss. Bara det blir vi alldeles glada över. En kille kommer ringa och berätta exakt vad det är som ska hända. Ja, vi kommer få vara med om något skojigt. Visst låter det spännande! Nu sitter jag här och ler för mig själv. Hummelihum. Ååå, vad jag är nyfiken.

En rolig sak till. Chrille åkte och hämtade de 12 huvarna som Johans Plåt & Entreprenad har gjort. Spana in snyggisarna! Ja, jag blir glad av att titta på dem.

20140915_193034

Blev du också glad ?  😉

Observera hur fint taket är gjort.  Nu ska det bara petas i asfaboard. Det här hoppas jag ska hjälpa till att göra övervintringen bättre för bina.

Håller på och luskar om hur det fungerar med ersättningsfond vid ersättning från försäkringsbolag efter brand. Det roar jag mig med samtidigt som jag gör mina listor. Jag har ställt de första frågorna till Skatteverket.  Ska maila några frågor till den superbraiga supporten på Björn Lundén Information också. De har räddat mig förut, och jag är säker på att de kommer göra det igen. Jag tjänar verkligen in på gungorna vad jag förlorar på karusellen. Hoppas de känner likadant. Så att säga.

Imorgon ska vi få ett par besked från Länsförsäkringar och Bergvik.

Sov gott!