Det händer grejer här. Bergvik, eller ska jag säga Korsnäs/Billerud, är här och avverkar. De ringde en dag och kunde komma nästa dag. Då tackar man inte nej. Då tackade vi jaaa.

Det betyder mycket för synintrycket, att slippa det brunbrända och svarta. Inte behöva ha träd liggande kors och tvärs. Skönt med en skogsägare/förvaltare som visar sådan medkänsla. Jag hoppas verkligen att alla andra, som känner som vi, blir hjälpta på samma sätt. Tack BERGVIK-KORSNÄS-BILLERUD. Tack särskilt till en person. Och till en till, på Länsstyrelsen.

Det blev superfint mitt emot den nyanlagda gräsmattan efter att Bergviks skördarkille hade varit där jobbat. Exakt så här superfint blev det. Vill nämna, så att ingen annan behöver skämmas, att bilder i det här inlägget har jag tagit.

andra sidan vägen
Nu har samme redige påuppdragavBergvikkille fixat “hela” vår skog. Det var så bra när man bara såg de främsta träden. Då inbillade vi oss att vi hade lite, aber doch, lite skog. Nu ser vi vad vi inbillade oss att vi hade och även vad vi inte längre har. Man lär ju fejsa verkligheten. Väx upp Susanne!

Japp, säger jag då. I samma takt, som det kommer att växa upp på den avverkade marken. Skönt att ha gott om tid på sig.

Alltså vi köpte skogen för att vi skulle ha ved att elda med tills vi kolar vippen.  Har vi det fortfarande? Hmm.

Så här såg det ut efter branden men före avverkningen. Ungefär.

föremen efter branden

Sedan såg det ut så här.

mittemellan
Och, nu är det så här.efter med vår trevliga skördarkille0

Vi gläds åt att vi kommer att ha mer kvällssol  alla härliga sommarkvällar vi har framför oss. Vi har pratat i alla år om att kapa grantopparna i fallande linje i solnedgångens riktning. Nu skötte det sig själv. Ja, och vi slipper att bli stämda för en fallande linje. Bella, liksom jag, vill bo mitt i skogen. Men, det går inte att plocka ner månen heller.

Somlig i vår familj, den har skägg, tror att vi har en liten Svedjenäva på bild. Lägger ut den här så får vi se o.m någon protesterar. Själv säger jag att det är en typisk Midsommarblomster och klarar av att bli hånad. Bladen är på tok för någonting, för att vara Svedjenäva. Hoppas att jag har fel och att Skäggis har rätt.

midsommarblomster eller

Sedan har vi en liten gul någotingannat på bild. Vi lägger ut bilden  och väntar på att någon talar om att det är något alldeles fantastiskt. Vanligt. 🙁

gul blomma

Jo, och den här lilla gynnaren har också poppat upp. Vad är detta?

vit blomma

Den efemära floran är de växter som enbart kommer att finnas under en kort tid efter branden, i det här fallet. Är det någon som har någon bra sida på nätet att rekommendera?  En sida där man inte bara hänvisar till Brandnäva och Svedjenäva. Det måste väl finnas fler växter. Eller? Har inte haft tid att leta.

Vi har som mål att åka till Tyresta, men vi har inte kommit så långt än. Samtidigt är det spännande att ta en dag i taget och inte veta något annat än det som händer nu, nu och nu.

Såg och hörde Uddholm idag. Ja, alla andra har väl sett det förut. Men, det var första gången för mig. Vilken människa!!! Jag avgudar det jag ser och sett och hör och hört.

Han har gett CIVILKURAGE ett ansikte.

Tycker jag.

Denna människa inger hopp.

Vem är du?

Vem är jag?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Share on Tumblr