När jag stod på marknad på Hantverkshelgen i Västerfärnebo hade jag en jättetrevlig kund. Nej, jag hade en hel hop med jättetrevliga kunder. Men just den här trevliga kunden var tjejen som har skrivit ihop en story om våra bin på Länsstyrelsen Västmanlands facebooksida.

Jag har inte facebook och kan inte kommentera på sidan. Men, det är roligt att läsa kommentarerna och jag diggar extra mycket tjejen som säger att vi har VÄRLDENS GODASTE HONUNG. <3 Vilka välutvecklade smaklökar hon har.

🙂

Angående att ha ett facebookkonto eller inte, så har jag kommit så långt, att jag funderar på att ha ett för mitt företag KEMPES SKOGSBOD. Får se när allt lugnar ner sig.

Igår kom det ett brev från polismyndigheten i Västmanland och jag blev alldeles skräckslagen. Kan man bli skräckslagen, så är det bara att bli det. Hela tiden. Friskt?

Adrenalinpåslag utan fysisk aktivitet. Tror inte att det är hälsokost för kroppen.

Sen kan man undra med all rätt. Anser jag mig vara kriminell och borde bli skräckslagen? Svar: Nej.

Jag kom på, innan jag öppnat brevet, att jag fått blanketter att fylla i för ett nytt körkort. Nej, nej, nej. När var det mitt körkort skulle gå ut? Var har jag gjort av blanketterna? Jag minns att jag hade dem, när vi var evakuerade, men var hamnade de sen? Leta, leta, leta. Hittar det inte. Var är körkortet? I börsen.

Var är börsen? Var har jag gjort av börsen? Måste kolla vad det står för datum på körkortet. Leta, leta, leta.

En klassiker för min dotter när jag letar efter något är: “Ska du inte ringa efter den?”

Kul! Jättekul. Morr.

Visst, det händer några gånger om dagen, ibland, att jag får ringa till min mobil från andra telefonen. Men den är ju så liten och finurlig på att hitta gömställen. Inget konstigt med det.

Ut i mörkret. In i bilen. Puh. Där låg börsen. In i huset. Öppna börsen. Puh där låg körkortet. Vilket datum? Nej, nej, nej. CHRILLEEEEE, jag får inte köra bil. Körkortet har gått ut.

In på en hemsida och beställa nya papper. Funkade bra. Det kändes som att jag inte var först på planeten i det ärendet. Väl fungerande hemsida. Ringde dessutom  för att kontrollera vad som händer nu. Mannen jag pratade med fick ner pulsen på mig. Det är luuugnt.

Ja, och så hade jag oroat mig i onödan. Än en gång.  Jag får köra bil. Ett tag till.

Men nu var det inte körkortet brevet handlade om.  Det var ett brev som skickats ut till alla som äger fastighet i eller intill skadeområdet för DEN skogsbranden. Polis och åklagare bedriver en förundersökning gällande brottet allmänfarlig vårdslöshet. Om vi är aktuella som målsägande ska vi fylla i bifogad blankett. Syftet är att kunna fastställa antalet målsägande samt skadans omfattning. Vi ska dessutom ange om skadeståndsanspråk finns.

Surfade runt lite på brottsoffermyndighetens hemsida. Blev inte klokare. Jag vet vad ni tänker!!

🙁

😉

Skadeståndsanspråk finns. Har vi skadeståndsanspråk, men inte kan precisera dessa, är det ett alternativ att skriva det. Ja, då får man väl precisera sig om det skulle bli aktuellt med skadestånd. Kanske. Eller så…

Apropå ut i mörkret. In i bilen.

Idag siktades en varg ca 150 meter från vårt hus. Det var vi som siktade den.

SKRÄCKSLAGEN

Mailade några som jag vet har hund och vill ha varginfo. Ville skriva under med rödluvan, men de två bredvid mig tyckte inte att det var passande.

Hädanefter ska jag kolla på mamma hela vägen in i husvagnen. Och ser jag ett par gula ögon i mörket så …

CHRILLEEEE!!!!

Åh, tänk om inte Chrille är hemma.

Då ligger saxen och stenarna och nålen och tråden framme.

Hälsningar/ Rödluvan