Imorgon lördag den 19 mars är det påskmarknad med hanteverkare  på Gammelgården i Västerfärnebo

Tid: 11-16
Kempes Skogsbod finns på plats och tycker som vanligt att det ska bli jätteroligt.   🙂

Den som är mest lik en kyckling vinner en honungsburk. Med honung. Ålder går före i “attvaraliktävlingen”. 🙂

VÄLKOMNA!

Ps Min betalningsdosa  för kort krånglar och jag funtar på att köpa mig en kassapparat. Inte för att jag kan eller behöver än, utan för att jag är liiiivrädd att få “böta” 10 000 kronor, som jag hört talas om att någon har fått göra, för att den glömt fråga kunden om den ville ha kvitto (var det en bot?). Mina knän skallrar av rädsla. 10 000 är ruskigt mycket pengar om man går 3000 plus. Bör kanske tilläggas att betalningsdosan ger kvitto atuomatiskt om mailadress till kunden läggs in.

 

 

Och så lite annat.

En dag ringde en man som bor i närheten av mina bin i en av bigårdarna. Hjälp, tänkte jag när jag hörde på telefonsvararen att det gällde mina bin. Oj, oj. Har de betett sig illa? Ringde upp och fick det glada budskapet att bina var ute och luftade sina vingar och sög i sig mumisga grejor från den nyspräckta veden. Mannen ifråga var mest bekymrad att bina kanske höll på att rymma ifrån mig. Det var snällt att han ringde. I sommar ska han vara med och gå igenom bina. Roligt!! 🙂

Hade kontakt med en biodlarkollega. Han undrade om jag kollat läget i mina kupor. Jag svarade att jag inte kollat socker än och typ inte hade planer på att göra det heller för förra  årets 1 april hade de jättemycket socker kvar.

Det här var på förmiddagen.

På eftermiddagen stod jag vitklädd, inte så grann – men redo. Lättpåverkad eller?

Jodå. 🙂 Skål!

Det var 12 plusgrader och grymt varmt i solen. Lyfte på täckbrädan – det där är eufori a la poesi – och ett litet kik ner i kupan. Oj, oj, oj vad socker. Hela lådan full. Typ. HLS.

Ett kik till i annan kupa. Lika.

Don´t worry bi happy.

 

Vår lilla gåsmadam har lagt fyra ägg i redet nu. Vet förresten inte vilken hona som lägger ägg eller om flera honor lägger ägg i samma rede. De eller hon eller han petar över halm så äggen göms. 🙂

Jag har beställt en ångvaxsmältare av Joel Svenssons Vaxfabrik . Ska hämtas snart. Så spännande att prova. Är ivrig som ett barn. I vanlig ordning. Kommer spara lite ramar så eventuella, särskilt önskvärda, besökare ska få spana in hur den funktionerar.

Funktionerar fungerar.

Det var så lustigt. Hade letat vaxsmältare på nätet hos tre biredskapsleverantörer och väntade samtal från en annan  biredskapsaffär av en annan anledning. Satt och hade en massa undringar om Joel S Vaxfabriks ångvaxsmältare.

Vips så ringer det.

Då var det en man från Joel Svenssons Vaxfabrik. Hm. Hum. Hm.

Det är det där med tillfälligheter. Hm. Hum. Hm.

Föddes med kritiskt tänkande.

Nog.

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Share on Tumblr