…kan man bli ledsen för samma sak?

Nu har 3 nätter spenderats borta. Fast vi är lite “hemma”. Är hos Chrilles föräldrar igen. Ingen rök i luften när vi andas. Prio ett.

Som så många andra följer vi alla nyheter på tv, radio, tidningar och nätet. Vi såg de fyra stora flygplanen sväva runt uppe i luften ovanför Åmänningen innan de skulle hämta upp sin första påfyllning av vatten igår. Jag hör dem just nu. Och en helikopter. Ljud man inte är van med att ha konstant i bakgrunden. Det blir en speciell stämning.

I förrgår fick grannen veta att deras hus brunnit ner och att enbart skorstenen stod kvar. Fruktansvärt sorgligt. Vi har haft så otroligt mycket att jobba med i år så vi har knappt hunnit stanna till och fika med dem. Dels har biodlingsverksamheten tagit väldigt mycket tid med tillverkning och det löpande, vi har haft storstädning på tomten med en faslig massa körningar till soptippen, vi har målat biboden och de sista penseltagen togs förra veckan, vi har forslat bort ett gammalt skjul som rasat ihop (vi var dock inte klara med det arbetet och en extra lyckad medborgare, som säkert har rösträtt, anmälde oss till kommunen för nedskräpning), vi hade plockat rötter till förbannelse på lilla jordplätten osv…

I måndags när vi tog vår “vanliga” tur upp i skogen för att se hur det såg ut med röken stannade vi till vid grannen och hojtade: “Kaffe!” Direkt hoppade grannfrun upp och sa: “Jaa, vad roligt!” Och så pep hon in och fixade kaffe med blåbärspaj och vaniljsås.

Så satt vi där under den vackra eken, som gav skön skugga i värmen, andades brandrök och pratade. Samtalet handlade såklart om skogsbranden som var på frammarsch. Jag frågade: “OM våra hus brinner upp bygger ni nytt då?”

Vi tog oss tid just där och då. Jag kommer aldrig glömma just den fikan eller alla de trevliga stunder vi har haft i det huset med grannarna, deras goa barn och barnbarn för den delen. Hoppas de bygger nytt. Vi skulle sakna dem nåt gräsligt om de inte gör det. Och jag ska springa där jämt och skrika FIIIKA. Hihi.

Grannen smsade igår kväll om nyhetssändningen på TV 4 22.00. De hade visat bilder från en gård där bara lekstugan fanns kvar. Det gick inte att titta på sändningen igår i efterhand. Vaknade lite efter 5 i morse. Tittade direkt på 22-avsnittet och var det deras tomt? Är det så det vetter till? Jamen jo, det ser precis ut som deras tomt.

Hur många gånger kan man bli ledsen för samma sak?

Hur många gånger som helst!